Sexe en parella

En aquest article abordarem un tema important de la vida en parella, el sexe. El sexe amb la nostra parella és una de les coses que diferencia la nostra relació de la resta de relacions d’amistat. Sovint, quan portem molt de temps amb el nostre company/a aquest tema sembla que passa a ser poc important. Si estem cansats es deixa per un altre dia, ja que hi ha coses més importants de les que preocupar-se. Ho fem “perquè toca”, anem ràpid i així ens ho traiem de sobre fins la propera vegada.

És molt important tenir una vida sexual sana i satisfactòria per ambdós membres de la parella. Si les relacions sexuals van bé, tenim més complicitat, estem més relaxats i això es nota en el dia a dia. Us sorprendria la de vegades que quan pregunto a una persona o a una parella si parlen de sexe amb el seu company/a, la resposta és negativa. Però en canvi hi ha gent que em comenta que parlen d’aquest tema amb algun amic o amiga. I el que és pitjor encara és que sovint, aquestes persones no estan contentes amb la seva vida sexual. Davant d’això jo em pregunto de què serveix parlar sobre sexe amb els amics o amigues si després la persona amb qui mantenim relacions no sap què ens agrada i què no?

El fet de parlar i comunicar-nos fa que ens desinhibim i perdem vergonyes i tabús respecte aquest tema que avui dia encara es continuen mantenint. D’una banda, si nosaltres sabem que li agrada a la nostra parella ens serà més fàcil fer que gaudeixi i no anem tan perduts. D’una altra banda, si sabem quines coses li molesten o no li agraden, evitarem incomodar a l’altre i que una experiència positiva com és el sexe passi a ser negativa.

Altra punt important de la vida sexual en parella és la motivació i la novetat. Sovint, quan portem temps amb el nostre company/a caiem en la rutina. Com ja ens va bé o ens agrada el que fem o com hem dit abans “hem de cumplir” i prou, no donem més importància i no proposem coses noves a fer. Una part bàsica del sexe és la imaginació, i de tant en tant podem buscar coses noves que ens agradin a tots dos per provar a fer. Amb això no em refereixo a grans coses o novetats, però sí petits canvis que ens puguin agradar i motivar, com per exemple acariciar-nos amb una ploma, tapar-nos els ulls per tenir altres sensacions, etc. Simplement el fet de parlar de què ens agradaria i no amb la nostra parella ja pot ser un joc excitant per tots dos.

Evidentment el tema del sexe ens donaria per molt però no vull allargar-me més. En resum, si sempre insisteixo en la importància de comunicar-nos amb la nostra parella per qualsevol tema (podeu veure el consell penjat també a la nostra web sobre això) imagineu la importància en referència a la nostra vida sexual. Que alguna cosa ens estigui bé no vol dir que no es pugui millorar, proveu a parlar amb la vostra parella, ja veureu com descobriu coses molt interessants. El meu consell: gaudiu de la vostra parella i del sexe amb ella!


Ana B. García Rocha
Llda. en Psicologia i gerent del Centre Psicològic MiR
Num. Col. 17.025